Automatische tapestraat voor VDL Weweler Parts

Een tijdrovende klus In de oude situatie werden pakketten verzameld, gewogen en werd de naam en het gewicht op de doos geschreven. Zodra er voldoende pakketten klaar lagen ging een medewerker een aantal keren per dag naar een kantoor om de verzamelde orders te verwerken. Vervolgens moest men naar een printer in een andere ruimte om de pakbonnen te verzamelen. De pakbonnen werden vervolgens toegekend aan de pakketten die terloops waren klaargezet. Een tijdrovende bezigheid met grote kans op fouten.

Compleet nieuwe workflow

De invoering van de automatische tapestraat heeft geresulteerd in een wijziging van de complete workflow. De tapestraat beschikt over werktafels, rollerbanen en een geïntegreerde weegschaal met computer om orders direct af te melden. Na het orderpicken voert een medewerker per order de doos door de tapestraat. Aan het eind van de tapestraat komt de doos op de weegschaal. Het gewicht van de doos wordt hierbij in de computer ingevoerd zodat de pakbon direct kan worden geprint.

Rust op de werkvloer

De loopafstanden en orderverwerkingstijden zijn in de nieuwe situatie substantieel verkort. Hierdoor is er meer rust op de werkvloer en is er een toename in de orderverwerkingscapaciteit. Ook is er een veel kleinere kans op het maken van fouten in de afwerking van het orderproces.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more