Dubbel succes: Nuon Solar Team TU Delft én Solar Team TU Eindhoven winnen beide World Solar Challenge!

TU Delft: voor de zevende keer de overtuigende winnaar van de Challenger-klasse

Het Nuon Solar Team van TU Delft, gesponsord door Meilink, is voor de zevende keer de overtuigende winnaar van de Challenger-klasse van de 14e Bridgestone World Solar Challenge. Het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Het Delfts studententeam kwam na vijf dagen met zonneauto Nuna9 als eerste over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is inmiddels de zevende keer dat het team zich wereldkampioen zonneracen mag noemen. Het pleit werd met overmacht beslecht op de derde dag toen de meeste teams last hadden van bewolking. Dankzij een eigen satellietwagen had het team uit Delft de hele dag de beschikking over internet en dus over actuele weersinformatie. Daardoor kon de auto voortdurend inspelen op gaten in het wolkendek. How smart is that?

Solar Team Eindhoven: de zuinigste

Nadat de TU Delft voor de zevende keer de Solar Challenge won, was het daarna de beurt aan de TU Eindhoven om te zegevieren. Het team won op imponerende wijze in de Cruiser-klasse. Waar het er bij de Challenger-klasse om draait dat één persoon zonder enige externe energie-input zo snel mogelijk Australië doorkruist, is het bij de Cruiser-klasse de bedoeling dit met passagiers zo zuinig mogelijk te doen. Tussendoor mag er geladen worden. De TU Eindhoven sprong er uit door met maar liefst vijf inzittenden de Solar Challenge te doen. Dit leverde een zeer hoog aantal geregistreerde passagierskilometers per geladen kWh op. Aan het einde van dag 5 had het team uit Eindhoven 8.692 passagierskilometers afgelegd op slechts 38,1 kWh lading. Een overtuigend gemiddelde van bijna 230 km/kWh.

Sponsoring Meilink

Meilink sponsort zowel het Nuon Solar Team uit Delft als het Solar Team van TU Eindhoven voor de eerste keer. Eindhoven sponsoren wij samen met IPS Technology in Eindhoven. En direct werden zij winnaar! Het Solar Team van TU Twente sponsoren wij al langer. Wij doen dit met het ontwerpen en bouwen van verpakkingskisten die de kostbare en kwetsbare zonneauto’s schadevrij over de wereld vervoeren én weer terug.

Lees hier het uitgebreide verhaal over de sponsoring van de Nederlandse Solar Teams

Lees ook:

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Ieder jaar is het weer een spektakel, de Bridgestone World Solar Challenge. Deze klassieker loopt over een parcours van 3.000 kilometer onder de verzengende Australische zon. Dat gebeurt met zonneauto’s die voor minstens 90% hun energie uit de zon halen, aangevuld met...

Lees meer
Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Voor een lang lopend project om een productielijn van Kiremko in fasen te verschepen naar India benaderde transporteur Jan van Dam de gespecialiseerde vestiging van Meilink in Rotterdam. Commercieel directeur Wouter van Munster: “Wij hebben al ruim 80 containers...

Lees meer