Exportverpakker Meilink kiest voor groene stroom van Pure Energie

Alle vestigingen van exportverpakkingsbedrijf Meilink zijn overgestapt op 100% groene stroom en gas van Pure Energie. Meilink is marktleider in de Benelux als het gaat om industrieel verpakken en werkt al jaren aan het verduurzamen van de organisatie. Met de overstap naar groene energieleverancier Pure Energie bespaart Meilink meer dan 1,2 miljoen kilo CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met het plaatsen van 60.000 bomen!

“Duurzaam werken zit in ons DNA”, aldus Frederiek Rikken, verantwoordelijk voor het MVO-beleid van Meilink. “De keuze voor groene stroom uit Nederland is voor ons dan ook logisch. Pure Energie is een van de weinige aanbieders van écht groene stroom, en de enige energieleverancier die haar winst ook uitsluitend herinvesteert in wind- en zonne-energieprojecten. Dit donkergroene aspect en het persoonlijke contact hebben ons overtuigd om de overstap te maken”.
De 300 medewerkers van Meilink ontvangen binnenkort een extra voordelig aanbod om zelf over te stappen op Pure Energie. “We vinden het belangrijk om onze collega’s mee te nemen in onze duurzame visie. Daarom bieden we, samen met Pure Energie, een speciale collectiviteitskorting aan op groene stroom en gas.”

De duurzaamheid van Meilink

Het overstappen naar Pure Energie is een mooie stap voorwaarts in het duurzaamheidsbeleid van Meilink. Het bedrijf werkt al jaren aan verduurzaming. Zo plaatste Meilink onlangs nog 440 zonnepanelen op een van de fabriekshallen in Borculo, als aanvulling op de 335 panelen die er al lagen. Ook op het dak van Meilink Boxmeer liggen sinds 2015 363 zonnepanelen. Alle hout dat wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal is voorzien van het FSC- en PEFC-keurmerk. Houtafval wordt gerecycled. Daarnaast sponsort Meilink de drie Nederlandse Solar Teams.

Over Pure Energie

Pure Energie is al vijf keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland, door o.a. Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu. Het energiebedrijf levert uitsluitend groene stroom uit eigen windmolens en zonne-energieprojecten in Nederland. 90% van de winst wordt geherinvesteerd in nieuwe, groene energieprojecten. De overige 10% gaat naar het Pure Energie Fonds, waarmee duurzame initiatieven in Nederland ondersteund worden. Kijk ook op www.pure-energie.nl.

Wat Meilink voor u kan doen?
Vraag een offerte aan!
Graag iemand spreken? Bel:
0545-253525
"Ze denken heel ver mee in het proces"

Enerpac, Ede

Lees ook:

GrowProud en Meilink op TV

GrowProud en Meilink op TV

GrowProud en Meilink zijn zaterdag 4 juli om 16:30 uur te zien in het tv-programma How It’s Done op RTL Z.  Alfred Klunder vertelt over GrowProud, het belang van marketing en wat GrowProud voor de maakindustrie kan betekenen. 

Lees meer
Durft u het risico te nemen?

Durft u het risico te nemen?

Het uitpakken van een ontvangen pakketje is iets waar veel mensen naar uitkijken. ‘Eindelijk heb je je gekochte product ontvangen en open je de verpakking. Wat een teleurstelling, wanneer blijkt dat de inhoud ervan beschadigd is’. Herkenbaar? Voor de klant is het vervelend, maar voor u als leverancier ligt reputatieschade op de loer. Het vertrouwen van de klant verdwijnt sneller dan het herstel ervan duurt.

Lees meer
Meilink Schijndel – Artikel in Regio Business

Meilink Schijndel – Artikel in Regio Business

‘We verzorgden de hele keten: we verpakten het product, vlogen mee met het vliegtuig, zagen erop toe dat men er voorzichtig mee omsprong en leverden het ter plekke persoonlijk af. Het ging om een product van zeer hoge waarde. Als dat beschadigd of niet op tijd was aangekomen, had het gevolgen gehad voor de beurswaarde van de klant van onze klant.’

Lees meer