Exportverpakker Meilink kiest voor groene stroom van Pure Energie

“Duurzaam werken zit in ons DNA”, aldus Frederiek Rikken, verantwoordelijk voor het MVO-beleid van Meilink. “De keuze voor groene stroom uit Nederland is voor ons dan ook logisch. Pure Energie is een van de weinige aanbieders van écht groene stroom, en de enige energieleverancier die haar winst ook uitsluitend herinvesteert in wind- en zonne-energieprojecten. Dit donkergroene aspect en het persoonlijke contact hebben ons overtuigd om de overstap te maken”.
De 300 medewerkers van Meilink ontvangen binnenkort een extra voordelig aanbod om zelf over te stappen op Pure Energie. “We vinden het belangrijk om onze collega’s mee te nemen in onze duurzame visie. Daarom bieden we, samen met Pure Energie, een speciale collectiviteitskorting aan op groene stroom en gas.”

De duurzaamheid van Meilink

Het overstappen naar Pure Energie is een mooie stap voorwaarts in het duurzaamheidsbeleid van Meilink. Het bedrijf werkt al jaren aan verduurzaming. Zo plaatste Meilink onlangs nog 440 zonnepanelen op een van de fabriekshallen in Borculo, als aanvulling op de 335 panelen die er al lagen. Ook op het dak van Meilink Boxmeer liggen sinds 2015 363 zonnepanelen. Alle hout dat wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal is voorzien van het FSC- en PEFC-keurmerk. Houtafval wordt gerecycled. Daarnaast sponsort Meilink de drie Nederlandse Solar Teams.

Over Pure Energie

Pure Energie is al vijf keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland, door o.a. Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu. Het energiebedrijf levert uitsluitend groene stroom uit eigen windmolens en zonne-energieprojecten in Nederland. 90% van de winst wordt geherinvesteerd in nieuwe, groene energieprojecten. De overige 10% gaat naar het Pure Energie Fonds, waarmee duurzame initiatieven in Nederland ondersteund worden. Kijk ook op www.pure-energie.nl.

Lees ook:

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Ieder jaar is het weer een spektakel, de Bridgestone World Solar Challenge. Deze klassieker loopt over een parcours van 3.000 kilometer onder de verzengende Australische zon. Dat gebeurt met zonneauto’s die voor minstens 90% hun energie uit de zon halen, aangevuld met...

Lees meer
Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Voor een lang lopend project om een productielijn van Kiremko in fasen te verschepen naar India benaderde transporteur Jan van Dam de gespecialiseerde vestiging van Meilink in Rotterdam. Commercieel directeur Wouter van Munster: “Wij hebben al ruim 80 containers...

Lees meer