Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Jan van Dam Truck

Voor een lang lopend project om een productielijn van Kiremko in fasen te verschepen naar India benaderde transporteur Jan van Dam de gespecialiseerde vestiging van Meilink in Rotterdam. Commercieel directeur Wouter van Munster: “Wij hebben al ruim 80 containers vanuit Nederland verscheept, maar ook meerdere flatracks, waaronder twee flatracks met overbreedte en overhoogte van 4 meter breed, ruim 8 en 9 meter lang en ieder 3,99 meter hoog. En dat dan nog zo’n 350 kilometer over land in India!”

Case Jan van Dam DAP Case Jan van Dam India

Complexe logistieke projecten

Voor veel Nederlandse machinebouwers is verscheping naar het buitenland essentieel omdat daar de productielocaties van hun klanten zitten. Dat vergt nauwe aansluiting op de projectplanning van alle partijen, maar ook heel veel expertise in wereldwijde projectexpeditie. Dit is precies waarom Jan van Dam bij Meilink aanklopte: “Wij zijn gevraagd om in dit project een regierol te nemen omdat wij thuis zijn in complexe projecten en omdat wij een zeer betrouwbaar netwerk hebben opgebouwd. Dat heb je echt nodig als je tot aan de deur, op tijd en onbeschadigd moet leveren in allerlei regio’s. Door onze samenwerking kan Jan van Dam zonder zorgen machineonderdelen en bakovens versturen naar de plek van bestemming bij de eindklant in Ahmedabad, India.”

Case Jan van Dam Big Boxes

Partnerschap en transparantie

“Wij trekken samen op zodat de eindklant een compleet arrangement aangeboden kan worden. Maar om te zorgen dat het ook echt goedkomt moet je weten wat mogelijk is en wat valkuilen zijn. Daarvoor zijn wij samen naar de provincie Gujarat gegaan, waar Ahmedabad met ruim 8 miljoen inwoners de grootste stad van is. Jan van Dam zorgt dat alle goederen vanuit Kiremko in Montfoort naar de terminal in Rotterdam komen. En vanaf daar nemen wij het over, van zeevracht tot en met alle arrangementen die nodig zijn om de containers over land op de plek van bestemming te krijgen. Het meest uitdagende was wel om twee enorme bakovens, de Corda Invicta fryers, vanaf Montfoort tot op de productievestiging te krijgen. Die moesten met een conventioneel schip, dus niet een standaard containerschip, naar India verscheept worden.”

 

Meer weten over het project met Jan van Dam? Binnenkort meer over de reis van de twee Corda Invicta bakovens/fryers naar Ahmedabad, India!

Lees ook:

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Ieder jaar is het weer een spektakel, de Bridgestone World Solar Challenge. Deze klassieker loopt over een parcours van 3.000 kilometer onder de verzengende Australische zon. Dat gebeurt met zonneauto’s die voor minstens 90% hun energie uit de zon halen, aangevuld met...

Lees meer
TVS Engineering schakelt snel met Meilink

TVS Engineering schakelt snel met Meilink

TVS Engineering is een wereldwijd leidende DSG- en motorspecialist. Het Varsseveldse bedrijf wilde zo snel mogelijk starten met de internationale levering van een uniek onderdeel voor automatische versnellingsbakken van Volkswagen, de zogeheten DL501 Mechatronic....

Lees meer