Megaverpakking voor vervoer naar Singapore

De afgelopen periode hebben we verschillende hoogtepunten bereikt. Van een nieuwe bedrijfsnaam – Varekamp werd Meilink Raamsdonksveer – tot het op maat produceren van aanzienlijke exportverpakkingen. Dat was letterlijk werken op hoog niveau!

Van een vaste opdrachtgever uit de oil & gaz-sector kregen we een mooie uitdaging: verpak drie complete radiator-koelersystemen – bestemd voor installatie op een olieboorplatform – zodat ze op zeetransport kunnen. Klinkt niet zo ingewikkeld, maar deze systemen moesten worden verpakt in kisten van bijna tien meter lengte, vier meter breed en ruim vier meter hoog!

Demontabele hoedconstructie

Dat was nog niet alles: de extra uitdaging zat in het beschermen van de expansievaten, die nog eens drie meter boven de installatie uitstaken. Normaliter zouden deze gedemonteerd kunnen worden. Maar gezien de complexiteit en de hoge kosten van montage op de werf in Singapore is gekozen om het koelersysteem in zijn geheel te verpakken. Onze oplossing: een speciaal ontworpen demontabele hoedconstructie. Deze verhoging van drie meter hebben we dusdanig geconstrueerd dat ‘ie op locatie in Singapore relatief eenvoudig te demonteren is. Vervolgens is de constructie met speciale hijsvoorzieningen te verwijderen.

Op naar de haven

Na het inpakken hebben we het geheel met de nodige zorg getransporteerd naar, en gelost in, de haven van Antwerpen. Kortom: vijf van de zeven Meilink Chain Solutions hebben we kunnen inzetten om deze opdracht tot een succes te maken: van design en optimization tot en met transport.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more