Meilink Edam levert megakist voor zeetransport naar Verenigde Arabische Emiraten

Bij Meilink Edam is een hele grote verpakking gemaakt. Jan Molenaar, productiemanager Meilink Edam: “Daar is door ons een zogeheten ‘huisje’ in verpakt met regelapparatuur voor de olie- en gasindustrie. Bijvoorbeeld om in de grond te meten hoeveel gas er zit en wat daar de kwaliteit van is.” Dit huisje is door Meilink verpakt in een mega grote houten kist en inmiddels op transport naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Het huisje is door de medewerkers van Meilink Edam in Purmerend op locatie verpakt bij de maker: Hobré Instruments. Jan Molenaar: ”Dit bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van regel- en testapparatuur. Het huisje is bij de klant met behulp van een zes-tons kraan naar buiten gebracht. Vervolgens hebben we het huisje op de door ons geconstrueerde bodem van de houten kist laten zakken en de kist afgebouwd met schotten en dergelijke. Uiteindelijk is de inhoud van de kist gefixeerd met banden en bouten zodat deze tijdens het transport niet meer kan schuiven.”

In totaal 17.000 kilo

De kist van Meilink Edam mag er zijn! Jan Molenaar: “Deze is 10 meter en 90 cm lang, 3 meter en 65 cm breed en 3 meter en 50 cm hoog. Een kist van een dergelijk formaat komt bij ons helaas niet elke dag voor. Hij is gemaakt van hout met twee stalen hijsbalken eronder om het doorbuigen tegen te gaan. Deze stalen hijsbalken zijn van onze collega’s van Meilink Raamsdonksveer. In dit geval ging het om de zware HEA200 balken. Het gewicht van het huis zelf was 14.000 kilo en het totale gewicht bedroeg maar liefst 17.000 kilo.” De klant heeft zelf het zeetransport naar de Verenigde Arabische Emiraten geregeld.

Volledig beschermd voor zeetransport

Uiteraard is er door Meilink van alles gedaan ín die kist om ervoor te zorgen dat dit huisje zonder roest en schade naar de Verenigde Arabische Emiraten verscheept kon worden. Jan Molenaar: “In de kist is door ons uiteraard een middel geplaatst om vocht te absorberen, maar dat was slechts beperkt nodig, want er zit een deur in het huisje. Die deur is dicht en er kan in principe geen vocht en lucht meer binnen komen. Maar omdat deze kist met kostbare inhoud ook buiten komt te staan in de Verenigde Arabische Emiraten, hebben we ter bescherming een laag plastic over het huis bevestigd. De kist is overigens sowieso al bekleed met een laag papier dat geen water doorlaat, maar voor de zekerheid hebben we dus om het huisje nog plastic gedaan. Mocht er toch nog water in komen, dan komt dit niet op het huisje terecht.” De kist is inmiddels zo’n week of drie onderweg naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more