Meilink geeft onthulling zonneauto Solar Team Twente originele draai

Meilink sponsort al langere tijd het Solar Team Twente. Studenten van de Universiteit Twente ontwikkelen elke 2 jaar een zo slim mogelijke, door zonne-energie aangedreven, auto. Zij doen daarmee wereldwijd mee aan wedstrijden: de solar challenges. Voor eerdere edities, en ook voor de 2017 editie van de zonneauto van de UT, ontwerpt en produceert Meilink hoogwaardige verpakkingen die de kwetsbare zonneauto ongedeerd laat aankomen op de bestemming van de Solar Challenge, waar ook ter wereld. Op vrijdag 23 juni vindt de onthulling plaats van de nieuwe Solar auto 2017 van Solar Team Twente, genaamd de RED Shift. Meilink speelt ook bij die onthulling een bijzondere rol.

De originele locatie van de onthulling? In een hangar op Vliegveld Twente. Meilink ontwierp en produceerde niet alleen de verpakking van de RED Shift, maar ‘kleedt’ ook de presentatie van de RED Shift op originele wijze aan. Walter Markink van Meilink: “Onze speciaal ontworpen verpakking van de RED Shift wordt daar ook getoond. Eveneens plaatsen wij vanuit Meilink een enorme wand in de hangar, opgebouwd uit Meilink kisten. Dat wordt een gigantische blikvanger. Het gaat om kisten die we daadwerkelijk voor onze klanten maken. We hebben die speciaal voor dit event vooruit gemaakt, en bouwen daarmee een speciale wand op. Niet alleen zien de bezoekers zo de onthulling van de RED Shift; tevens ontdekken zij in één, weliswaar grote, oogopslag de veelzijdigheid van Meilink! Eveneens maakt deze wand de grote hangar wat intiemer.”

Debuut: Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Solar Team Twente doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Wij houden u op de hoogte!

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more