Meilink klaart onder tijdsdruk klus in Marokko

Meilink werd benaderd door een bedrijf dat wereldwijd machines exporteert voor de hoogwaardige halfgeleiderindustrie. Dit zijn machines die met hoge druk componenten met beschermende kunststof (thermoharder) omhullen. Het ging specifiek om de verpakking voor het zeetransport van een dergelijke machine ter plaatse in Marokko. De opdrachtgever gaf Meilink een uiterst korte deadline mee voor dit project en die is gehaald.

In Marokko opgemeten in Borculo gemaakt

De vraag was om acht kisten te leveren om hierin alle delen van de gedemonteerde machine op locatie te kunnen verpakken. Om zeker te zijn van een correcte inmeting van deze acht machinedelen, is Jan Wiegers van Meilink ter plekke in Marokko gaan meten. Vervolgens zijn de kisten in Borculo gemaakt.

Verpakkers ingevlogen naar Marokko

Daarna is een vrachtwagen in Borculo beladen met acht gedemonteerde kisten en alle aanvullende inpakmaterialen en uiteraard het benodigde gereedschap voor de emballeurs. Deze truck is vervolgens naar Marokko gereden en twee emballeurs van Meilink zijn naar Marokko gevlogen. Dit transport van Borculo naar Bouskoura is door collega’s van Meilink georganiseerd: Varekamp Project Services. Engineers van de klant hadden alvast de machine in de afgesproken acht delen gedemonteerd.

Verpakt in Bouskoura

Alles is vervolgens onder hoge tijdsdruk in Bouskoura ingepakt en gereed gemaakt voor stuwing in een container van een externe transporteur. Dit inpakwerk was bedoeld voor transport over zee vanuit Marokko. Vanwege het zeetransport per container heeft Meilink alle delen verpakt met corrosiewerend VCI plastic. Uiteindelijk is het aan Meilink opgedragen inpakwerk binnen de krappe deadline gerealiseerd en overgedragen voor zeetransport. En de emballeurs? Die vlogen terug naar Nederland, een ervaring rijker!

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more