Meilink neemt belang in IPS Technology

Meilink, specialist in het verpakken en transporteren van industriële kapitaalgoederen, heeft een belang genomen in IPS Technology in Eindhoven. De deelname vloeit voort uit de reeds bestaande samenwerking tussen beide bedrijven. Deze samenwerking was de afgelopen jaren al steeds intensiever geworden en er werden diverse trajecten richting klanten gezamenlijk doorlopen.

Voordeel voor de klanten

Door de deelname kunnen klanten van Meilink voortaan maximaal profiteren van de specialistische kennis van IPS in het marktsegment van de high-tech industrie. Hierdoor ontstaan voor klanten slimmere en efficiëntere integrale logistieke oplossingen. Tegelijkertijd kan IPS efficiënter dan ooit het complete producten- en dienstenscala van de Meilink-bedrijven benutten. Bovendien heeft IPS via Deufol, de Duitse Joint Venture-partner van Meilink, toegang tot het wereldwijde gezamenlijke netwerk en geavanceerde softwaretoepassingen. De combinatie van technisch inzicht van IPS met de werkvloer ervaring van Meilink biedt klanten ketenvoordelen.

Beide eigenaren enthousiast

Peter Rikken, DGA en CEO van Meilink, zegt deze stap te hebben genomen omdat hij perfect aansluit bij de strategie van beide bedrijven: “IPS en Meilink vullen elkaars producten- en dienstenpakket vrijwel naadloos aan. Als Meilink zien we grote kansen in de specialistische high-tech markt. Met deze deelname maken we een grote sprong in kennis en ervaring. Ook onze bestaande klanten zullen daarvan profiteren.” Peter Geerts, eigenaar van IPS, voegt hieraan toe: “Wij kunnen nu onze ambitie om met IPS in Nederland marktleider te worden versneld waarmaken. Bovendien kunnen we onze diensten nu ook wereldwijd aanbieden aan de hele high-tech supply-chain.” De samenwerking met Nederlands marktleider op het gebied van Industriële verpakkingen biedt IPS de ruimte om de gezamenlijke klanten onafhankelijk de beste oplossing aan te bieden.

Over Meilink

Meilink is marktleider op het gebied van industriële exportverpakkingen. Met een totaalaanbod aan ketenoplossingen (de Meilink ‘Chain Solutions’) mag het bedrijf vrijwel alle belangrijke ondernemingen uit de Nederlandse exporterende maakindustrie tot zijn klanten rekenen. Daarbij hanteert Meilink een uitgesproken merkbelofte: ‘Securing Value’, oftewel het borgen van waarde voor opdrachtgevers. Met 350 FTE, verdeeld over zes vestigingen in Nederland, bedroeg de omzet van Meilink in 2014 ca. 60 miljoen euro. Naast de Nederlandse vestigingen heeft Meilink Joint Ventures met Deufol, Duits marktleider in verpakkingsdiensten met wereldwijd ruim 90 vestigingen en ca. 300 miljoen euro omzet in 2014.

Over IPS Technology

IPS Technology (‘Cherishing Industrial Products’) is met 50 hoogopgeleide (HBO/WO) medewerkers actief op het gebied van ontwerpen van verpakkingen en handling tooling voor de Nederlandse maakindustrie, waaronder de high-tech en halfgeleiderindustrie. Daarbij heeft IPS ook een eigen testcentrum en cleanroom-verpakkingscentrum: Innovar.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more