Meilink ontwerpt en produceert innovatieve verpakkingen voor de vier Nederlandse Solar race deelnemers van 2019

Dit jaar, van 13 tot en met 20 oktober, zijn er maar liefst vier teams van Nederlandse TU/HBO studenten die meedoen aan het tweejaarlijkse World Solar Challenge Event. Het doel is om zo snel mogelijk een afstand van 3.021 km af te leggen op zonne-energie. De race gaat dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide. Eerder al was de TU Delft meermalen de winnaar; sinds 2005 is de TU Twente een geduchte concurrent gebleken. Vanaf 2013 doet ook de TU Eindhoven – succesvol – mee in de Cruiser-klasse en dit jaar gaat een team van mbo, hbo en wo studenten uit Groningen zich wagen aan deze uitdaging!

Meilink werkt met de vier teams aan mooie oplossingen en innovatieve ontwerpen voor het inpakken en vervoeren van deze zonneauto’s. Het is een heel traject van ontwerp tot de definitieve ontwikkeling en levering van maatoplossingen van de kistverpakkingen voor het vervoer van de solar auto’s naar Australië. Deze samenwerking met de solar teams past heel goed in het duurzame imago dat Meilink nastreeft. Bovendien is het een prachtig project: samenwerken met jonge, enthousiaste en betrokken mensen die mooie successen behalen.

Elk jaar een geweldige challenge

Dit jaar ondersteunt Meilink actief en enthousiast de vier Nederlandse teams. Het technisch-innovatieve en duurzame, toekomstgerichte aspect van zowel het product als de deelnemers, in combinatie met de enorme uitdaging van de wedstrijd zelf is natuurlijk geweldig! Meilink draagt met veel enthousiasme bij in de vorm van kennis en ervaring.

Voor elke auto een uniek ontwerp

De vier kisten, waar de auto’s in vervoerd zullen worden, zijn op maat gemaakt, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en vereisten. Voor de solar auto’s hebben de studententeams samen met een aantal medewerkers van Meilink flexibele verpakkingen ontwikkeld. Deze zijn geschikt voor vervoer per luchtvracht of per zeevracht, zodat ze in Australië ook geschikt zijn voor het vervoer in containers over land. Deze week meldde het team van TU Delft dat de zonne auto veilig is aangekomen in Australië.

Ontwerp voor de solar auto van Top Dutch Solar Racing, Groningen. Uitwendige afmetingen zijn zodanig dat hij in 20ft boxcontainer past.

Samen werken aan precisiewerk

Voor het bouwen van de transportboxen van de bijzondere zonne-raceauto’s heeft Meilink zijn expertise beschikbaar gesteld. In samenwerking met de studenten zijn de wensen en innovatieve ideeën uitgewerkt, waarbij ook de duurzaamheid centraal stond. Omdat de auto’s van gevoelig materiaal zijn gebouwd, is behalve de box zelf aan alle zijden zogenoemde malondersteuning noodzakelijk, zodat het vervoer zo safe mogelijk zal kunnen verlopen. Dat is een enorme uitdaging, tegelijkertijd ook het werk dat Meilink dagelijks levert aan haar klanten.

Omdat de solar auto’s speciaal voor deze race zijn gemaakt, zijn de verpakkingen ook compleet anders dan die van voorgaande jaren. Enkele gebruikte materialen van de kisten van voorgaande jaren zijn duurzaam voor andere doeleinden hergebruikt. We wensen alle teams veel succes met het behalen van hun doelen!

Eindhoven – Solar Team Eindhoven

Twente – Solar Team Twente

Delft – Vattenfall Solar Team

Groningen – Top Dutch Solar Racing

Wat Meilink voor u kan doen?
Vraag een offerte aan!
Graag iemand spreken? Bel:
0545-253525
"Ze denken heel ver mee in het proces"

Enerpac, Ede

Lees ook:

Meilink en IPS Technology winnen ASML Supplier Award!

Meilink en IPS Technology winnen ASML Supplier Award!

Eén keer per jaar reikt ASML aan haar best presterende leveranciers de ´ASML Supplier Awards´ uit. Een prestigieuze prijs, die normaal tijdens een bijeenkomst wordt uitgereikt. Dit jaar ging dat net even anders, de prijs werd virtueel uitgereikt in een video conferentie aan de award winnende bedrijven. Meilink – IPS Technology heeft de ASML “Sustainability Excellence” award 2020 gewonnen naar aanleiding van de verduurzaming en de groei die wij voor ASML realiseren.

Lees meer
GrowProud en Meilink op TV

GrowProud en Meilink op TV

GrowProud en Meilink zijn zaterdag 4 juli om 16:30 uur te zien in het tv-programma How It’s Done op RTL Z.  Alfred Klunder vertelt over GrowProud, het belang van marketing en wat GrowProud voor de maakindustrie kan betekenen. 

Lees meer
Durft u het risico te nemen?

Durft u het risico te nemen?

Het uitpakken van een ontvangen pakketje is iets waar veel mensen naar uitkijken. ‘Eindelijk heb je je gekochte product ontvangen en open je de verpakking. Wat een teleurstelling, wanneer blijkt dat de inhoud ervan beschadigd is’. Herkenbaar? Voor de klant is het vervelend, maar voor u als leverancier ligt reputatieschade op de loer. Het vertrouwen van de klant verdwijnt sneller dan het herstel ervan duurt.

Lees meer