Meilink ontwerpt en produceert innovatieve verpakkingen voor de vier Nederlandse Solar race deelnemers van 2019

Meilink werkt met de vier teams aan mooie oplossingen en innovatieve ontwerpen voor het inpakken en vervoeren van deze zonneauto’s. Het is een heel traject van ontwerp tot de definitieve ontwikkeling en levering van maatoplossingen van de kistverpakkingen voor het vervoer van de solar auto’s naar Australië. Deze samenwerking met de solar teams past heel goed in het duurzame imago dat Meilink nastreeft. Bovendien is het een prachtig project: samenwerken met jonge, enthousiaste en betrokken mensen die mooie successen behalen.

Elk jaar een geweldige challenge

Dit jaar ondersteunt Meilink actief en enthousiast de vier Nederlandse teams. Het technisch-innovatieve en duurzame, toekomstgerichte aspect van zowel het product als de deelnemers, in combinatie met de enorme uitdaging van de wedstrijd zelf is natuurlijk geweldig! Meilink draagt met veel enthousiasme bij in de vorm van kennis en ervaring.

Voor elke auto een uniek ontwerp

De vier kisten, waar de auto’s in vervoerd zullen worden, zijn op maat gemaakt, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en vereisten. Voor de solar auto’s hebben de studententeams samen met een aantal medewerkers van Meilink flexibele verpakkingen ontwikkeld. Deze zijn geschikt voor vervoer per luchtvracht of per zeevracht, zodat ze in Australië ook geschikt zijn voor het vervoer in containers over land. Deze week meldde het team van TU Delft dat de zonne auto veilig is aangekomen in Australië.

Ontwerp voor de solar auto van Top Dutch Solar Racing, Groningen. Uitwendige afmetingen zijn zodanig dat hij in 20ft boxcontainer past.

Samen werken aan precisiewerk

Voor het bouwen van de transportboxen van de bijzondere zonne-raceauto’s heeft Meilink zijn expertise beschikbaar gesteld. In samenwerking met de studenten zijn de wensen en innovatieve ideeën uitgewerkt, waarbij ook de duurzaamheid centraal stond. Omdat de auto’s van gevoelig materiaal zijn gebouwd, is behalve de box zelf aan alle zijden zogenoemde malondersteuning noodzakelijk, zodat het vervoer zo safe mogelijk zal kunnen verlopen. Dat is een enorme uitdaging, tegelijkertijd ook het werk dat Meilink dagelijks levert aan haar klanten.

Omdat de solar auto’s speciaal voor deze race zijn gemaakt, zijn de verpakkingen ook compleet anders dan die van voorgaande jaren. Enkele gebruikte materialen van de kisten van voorgaande jaren zijn duurzaam voor andere doeleinden hergebruikt. We wensen alle teams veel succes met het behalen van hun doelen!

Eindhoven – Solar Team Eindhoven

Twente – Solar Team Twente

Delft – Vattenfall Solar Team

Groningen – Top Dutch Solar Racing

Lees ook:

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

Als toeleverancier of merkproducent in de maakindustrie wil je kunnen leveren conform alle gemaakte afspraken. Zonder mankeren, elk project op nieuw en bij voorkeur zonder kopzorgen over alles wat buiten de kernactiviteiten van je business valt. De kracht van de...

read more
Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Bij Meilink zijn wij trots op het werk dat wij doen voor mooie klanten in de maakindustrie. Elke dag gaan wij ervoor om hun kostbare goederen te beschermen en op de plek van bestemming te krijgen. Om dit echt goed te doen, zoals u van ons gewend bent, verdiepen wij...

read more
ROBOTICS TEAM Π WINT AWARDS IN DE USA

ROBOTICS TEAM Π WINT AWARDS IN DE USA

Ze zijn nog maar net bekomen van de fantastische ervaring tijdens de regionale competities van de First Robotics Competition in Arizona in de US. Na maandenlang buffelen om conform de eisen een robot te ontwerpen, te bouwen, testen én voor verzending gereed te hebben,...

read more