Nuon Solar Team Delft wint voor de zevende keer World Solar Challenge!

Het Nuon Solar Team van TU Delft, gesponsord door Meilink, is voor de zevende keer de overtuigende winnaar van de 14e Bridgestone World Solar Challenge. Het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Het Delfts studententeam kwam na vijf dagen met zonneauto Nuna9 als eerste over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is inmiddels de zevende keer dat het team zich wereldkampioen zonneracen mag noemen.

Het pleit werd met overmacht beslecht op de derde dag toen de meeste teams last hadden van bewolking. Dankzij een eigen satellietwagen had het team uit Delft de hele dag de beschikking over internet en dus over actuele weersinformatie. Daardoor kon de auto voortdurend inspelen op gaten in het wolkendek. How smart is that?

Meilink sponsort maar liefst drie Solar Teams

Meilink sponsort het Nuon Solar Team uit Delft voor de eerste keer. Wij doen dit met het ontwerpen en bouwen van verpakkingskisten die de kostbare en kwetsbare zonneauto’s schadevrij over de wereld vervoeren én weer terug. Meilink sponsort met deze verpakkingen ook de twee andere Nederlandse Solar Teams (TU Twente en TU Eindhoven) die in Australië meededen.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more