Ons inpakconcept op locatie bij de industriële klant biedt heel veel voordelen

Voor industriële producenten van machines die hun producten willen verzenden naar klanten, past Meilink een in de praktijk beproefde methode toe. Dennis Groesbeek, directeur Meilink Schijndel: “Deze grote machines worden doorgaans in delen ingepakt en verzonden. De kern van onze methode is dat de klant zelf een kleine, compacte inpakafdeling beheert voor uitgaande logistiek. Op het moment dat één of meerdere delen van zo’n machine daar intern arriveren, borgen wij dat de bijpassende verpakking correct en compleet voorhanden is, dus precies op tijd. De inpakker doet onmiddellijk zijn werk en past de voorbewerkte verpakking op maat toe.”

Het ingepakte deel kan direct weer weg en dit betekent dat de klant voor deze activiteit slechts een hele kleine ruimte hoeft te reserveren. Dennis: “Want je hebt er geen meerdere machinedelen en stapels verpakkingen opgeslagen en er werken weinig mensen, feitelijk een supergeoliede operatie.”

In samenhang met overige Meilink Chain Solutions

Het is opvallend om te zien hoe weinig je deze strak geplande verpakkingsmethodiek ziet bij industriële producenten, geeft Dennis aan: “Meilink kan deze aanpak op basis van maatwerk op locatie bij de klant inrichten, flexibel bemannen en uitvoeren onder de noemer van de Meilink Chain Solution Packing. Over deze oplossingen gesproken: ook de andere Meilink Chain Solutions zijn naar believen rond deze strak geplande methodiek in te zetten. Bijvoorbeeld de Meilink Chain Solution Design voor het optimaliseren van het ontwerp van de verpakkingen voor deze methodiek. Denk aan het toevoegen van dempingen om tijdens het industriële transport de trillingen op te vangen en brackets om de machinedelen in de verpakking te fixeren. En uiteraard een ontwerp dat het mogelijk maakt om de delen snél in te pakken. Vervolgens, onder de Meilink Chain Solution Packaging, maakt of assembleert Meilink de bewuste verpakking, zoals van hout of karton, inclusief stalen frames om de machine goed te positioneren.”

Flexibele schil van ervaren inpakmedewerkers

De volgende stap is de tijdige levering van deze verpakkingen op de compacte afdeling uitgaande logistiek bij de klant. Dennis: “Vervolgens doen de ervaren inpakkers van Meilink direct hun werk. Deze Meilink medewerkers opereren op een hoog niveau, zijn opgeleid en benutten daarmee alle voordelen van de overige Meilink Chain Solutions. Deze medewerkers worden ingezet bij de opdrachtgever in kwestie als flexibele schil, als aanvulling op het kleine kernteam inpakkers bij de klant zelf. Deze flexibele schil is door Meilink, in overleg met de klant, snel op- en af te schalen. Vooral bedoeld om pieken bij de klant adequaat op te vangen. De medewerkers van Meilink zijn bekend met de procedures en documenten bij de klant, en zijn in feite een direct inzetbaar verlengstuk van de opdrachtgever. Uiteraard overlegt de leidinggevende van Meilink frequent met de klant over deze gewenste inzet.

Meerdere voordelen voor de klant

De voordelen zijn legio: Slechts weinig ruimtebeslag in de fabriek van de producent, inclusief een minimaal tijdbeslag op hun eigen medewerkers. Dennis: “Zelfs als de opdrachtgever groeit met zijn bedrijf, kunnen door dit slimme logistieke concept zowel de compactheid van de logistieke ruimte als de grootte van het inpakteam gelijk blijven.”

Heeft u ook interesse in deze logistieke methodiek?

Neemt u dan gerust contact op met Dennis Groesbeek, directeur Meilink Schijndel.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more