Ons inpakconcept op locatie bij de industriële klant biedt heel veel voordelen

Het ingepakte deel kan direct weer weg en dit betekent dat de klant voor deze activiteit slechts een hele kleine ruimte hoeft te reserveren. Dennis: “Want je hebt er geen meerdere machinedelen en stapels verpakkingen opgeslagen en er werken weinig mensen, feitelijk een supergeoliede operatie.”

In samenhang met overige Meilink Chain Solutions

Het is opvallend om te zien hoe weinig je deze strak geplande verpakkingsmethodiek ziet bij industriële producenten, geeft Dennis aan: “Meilink kan deze aanpak op basis van maatwerk op locatie bij de klant inrichten, flexibel bemannen en uitvoeren onder de noemer van de Meilink Chain Solution Packing. Over deze oplossingen gesproken: ook de andere Meilink Chain Solutions zijn naar believen rond deze strak geplande methodiek in te zetten. Bijvoorbeeld de Meilink Chain Solution Design voor het optimaliseren van het ontwerp van de verpakkingen voor deze methodiek. Denk aan het toevoegen van dempingen om tijdens het industriële transport de trillingen op te vangen en brackets om de machinedelen in de verpakking te fixeren. En uiteraard een ontwerp dat het mogelijk maakt om de delen snél in te pakken. Vervolgens, onder de Meilink Chain Solution Packaging, maakt of assembleert Meilink de bewuste verpakking, zoals van hout of karton, inclusief stalen frames om de machine goed te positioneren.”

Flexibele schil van ervaren inpakmedewerkers

De volgende stap is de tijdige levering van deze verpakkingen op de compacte afdeling uitgaande logistiek bij de klant. Dennis: “Vervolgens doen de ervaren inpakkers van Meilink direct hun werk. Deze Meilink medewerkers opereren op een hoog niveau, zijn opgeleid en benutten daarmee alle voordelen van de overige Meilink Chain Solutions. Deze medewerkers worden ingezet bij de opdrachtgever in kwestie als flexibele schil, als aanvulling op het kleine kernteam inpakkers bij de klant zelf. Deze flexibele schil is door Meilink, in overleg met de klant, snel op- en af te schalen. Vooral bedoeld om pieken bij de klant adequaat op te vangen. De medewerkers van Meilink zijn bekend met de procedures en documenten bij de klant, en zijn in feite een direct inzetbaar verlengstuk van de opdrachtgever. Uiteraard overlegt de leidinggevende van Meilink frequent met de klant over deze gewenste inzet.

Meerdere voordelen voor de klant

De voordelen zijn legio: Slechts weinig ruimtebeslag in de fabriek van de producent, inclusief een minimaal tijdbeslag op hun eigen medewerkers. Dennis: “Zelfs als de opdrachtgever groeit met zijn bedrijf, kunnen door dit slimme logistieke concept zowel de compactheid van de logistieke ruimte als de grootte van het inpakteam gelijk blijven.”

Heeft u ook interesse in deze logistieke methodiek?

Neemt u dan gerust contact op met Dennis Groesbeek, directeur Meilink Schijndel.

Lees ook:

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Ieder jaar is het weer een spektakel, de Bridgestone World Solar Challenge. Deze klassieker loopt over een parcours van 3.000 kilometer onder de verzengende Australische zon. Dat gebeurt met zonneauto’s die voor minstens 90% hun energie uit de zon halen, aangevuld met...

Lees meer
Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Voor een lang lopend project om een productielijn van Kiremko in fasen te verschepen naar India benaderde transporteur Jan van Dam de gespecialiseerde vestiging van Meilink in Rotterdam. Commercieel directeur Wouter van Munster: “Wij hebben al ruim 80 containers...

Lees meer