Onthulling Nuna9S: ’s Werelds slimste zonneauto verpakt door Meilink

Opnieuw ondersteunt Meilink het Nuon Solar Team van de TU Delft! In de aanloop naar de Sasol Solar Challenge die komende september wordt verreden, presenteerde het Nuon Solar Team onlangs haar spiksplinternieuwe, superslimme zonneauto; de Nuna9S. Plaats van handeling? De Beekse Bergen!

Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. Na een strenge selectieprocedure werd een team samengesteld van verschillende faculteiten. Zo zijn onder andere de studies Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Werktuigbouwkunde, Ele​k​trotechniek, Civiele Techniek, Technische Aardwetenschappen en Technische Bestuurskunde vertegenwoordigd​. Met hun technische kennis, creatieve inzichten en pra​k​tische manier van handelen heeft het team van 201​8 maar één doel; van de Nuna9S de slimste zonneauto ter wereld maken.

Meer dan 4.500 km dwars door het veranderlijke landschap van Zuid-Afrika

Van 22 tot en met 29 september rijdt Nuna9S mee in de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika. Deelnemende auto’s mogen alleen gebruikmaken van zonne-energie om de finish te bereiken. De race voert van Pretoria, in het noordoosten, naar Stellenbosch vlakbij Kaapstad aan de westkust. Op 29 september zullen de teams finishen in Stellenbosch. De volgende dag, op 30 september, rijden alle deelnemers samen naar Kaapstad voor de officiële huldiging.

Meilink borgt vlekkeloze verpakking

Ook voor deze Challenge zorgt Meilink, met een slimme, uitgekiende verpakking dat de waardevolle en kwetsbare Nuna9S onbeschadigd naar Zuid-Afrika kan worden vervoerd, en terug. Het Nuon Solar Team: “De bijdrage van Meilink heeft er voor gezorgd dat we ons goed voor hebben kunnen voorbereiden op de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.”

Kijk mee!

Benieuwd? Hier ziet u de aftermovie van de presentatie.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more