Onze kist is in hartje Manhattan zonder een schrammetje afgeleverd

MHB in Herveld is gevelproducent en ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige stalen ramen, deuren en gevels. Door samenwerking met internationale partners vinden hun producten inmiddels wereldwijd hun weg. Meilink is voor MHB partner voor het ontwerpen en produceren van passende verpakkingen en het daadwerkelijk verpakken van de stalen producten. Onlangs bereidde Meilink Raamsdonksveer voor MHB een zending voor die uiteindelijk vlekkeloos werd afgeleverd in hartje Manhattan, New York. Mét de complimenten van de eindklant.

MHB produceert ultra-smalle profielen in combinatie met superieure eigenschappen op het gebied van thermische isolatie en wind- en waterdichtheid of brandwerendheid. Dit maakt dat de producten van MHB uniek zijn, toegepast in woningen, maar ook in industriële omgevingen. Meilink Raamsdonksveer: “MHB vroeg ons een levering voor te bereiden voor in New York. Het betrof hier een zending kozijnen. We maken voor elke zending voor MHB, dus ook voor deze, een maatwerkkist, eventueel kan in aparte kisten ook het bijbehorende glas worden verpakt.”

Snelle ombouw naar luchtvrachtwaardigekist

De opdracht om te leveren in New York is adequaat uitgevoerd door Meilink Raamsdonksveer: “We hebben maatwerkkisten gemaakt en de kozijnen hierin op locatie bij de klant optimaal beschermd ingepakt. De zending zou eerst per schip naar New York gaan, maar de klant bleek de kozijnen snel nodig te hebben. Dus hebben we op basis van onze expertise de kist in no-time omgebouwd naar een luchtvrachtwaardige kist. We hebben daarin voor de klant flexibel geschakeld en de kist met inhoud kon probleemloos mee in het vliegtuig. De verpakking voldeed immers aan alle eisen voor luchttransport. De eindklant in New York, heeft in eigen beheer het luchttransport geregeld en wij hebben met een contactpersoon bij de eindklant in New York alles zo goed mogelijk voorbereid. De kist met inhoud is in perfecte staat in New York ontvangen. Met de complimenten van de eindklant die zeer onder de indruk was van onze verpakkingstechnieken.” Toegepast zijn de Meilink Chain Solutions Design, Packaging, Packing en Optimization.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more