Een echt familie­bedrijf

Wat kunnen wij voor u doen?

Of bel ons op:
0545-253525

Familie Meilink

Meilink is een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Oorspronkelijk door Derk Hendrik Meilink, zijn zoon Albert Meilink en schoonzoon Frederik van Dassen opgericht als Stoomzagerij en Houthandel Meilink & van Dassen in 1874 zaagde het bedrijf uit Borculo planken van eikenhout uit de omliggende landgoederen voor de lokale timmerlieden. De laatste Meilink is kleinzoon Derk Hendrik die in 1945 overlijdt door een ongeval.

Familie Braam

In 1946 neemt Frits Braam de Firma B. Meilink over met op dat moment drie mensen in dienst waar zich enkele jaren later zijn broer Wim Braam bijvoegt. Met de allereerste verpakkingsklus in 1948 verlegden de broers Braam het accent van zagen naar de productie van kisten en het verpakken van goederen. Zij legden contacten met de industrie in Hengelo. Naast Stork, Holland Signaal, Dikkers en Bamshoeven bestelden ook Fokker en Werkspoor in Amsterdam verpakkingen bij Meilink. Dit was het begin van de ontwikkeling naar het Meilink van vandaag. Eind jaren ‘60 breidt Meilink uit naar het industrieterrein van Borculo.

Familie Rikken

In 1988 nemen Wim Braam en Jacques Rikken Meilink over, waarna in 1993 Jacques Rikken alleen-eigenaar wordt. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 140. Met de komst van Jacques Rikken gaat Meilink zich naast hout ook op kartonnage richten en wordt Meilink behalve industrieel verpakker ook steeds meer logistiek dienstverlener en expediteur. Van midden jaren ‘80 tot eind jaren ‘90 groeit het bedrijf sterk door overnames en uitbreidingen in Boxmeer, Schijndel, Raamsdonksveer en Rotterdam. Daarna vond nog een uitbreiding plaats in Edam in 2009. Sinds 2012 is Peter Rikken directeur/eigenaar van Meilink na een aantal jaren met zijn vader Jacques in de directie gezeten te hebben.

Bekijk onze vacatures

Heftruckchauffeur

Vind jij het leuk om te rijden op een heftruck en wil je in de dagdienst werken? Zorg jij ervoor dat alles onbeschadigd, op tijd klaar staat voor verzending en dat hierbij alles administratief goed is vastgelegd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer

QHSE Manager

Houd jij van een uitdaging en zet jij Quality, Health, Safety & Environment graag verder op de kaart binnen Meilink? Ben jij zelfstandig, zorgvuldig en oplossingsgericht? Dan hebben wij de baan die je zoekt!

Lees meer

Medewerker Logistiek

Zoek jij afwisseling in je werk en vind jij het leuk om te zorgen dat onze inkomende producten en voorraad met producten en materialen perfect op orde zijn? Zorg jij ervoor dat alles onbeschadigd en op tijd klaar staat voor verzending, en hierbij alles administratief goed is vastgelegd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer
Bekijk alle vacatures
Geloven in de toekomst

Duurzaamheid in de keten

Duurzaamheid is een ketenbreed begrip. Het gaat over de relatie met onze werknemers, onze klanten, onze leveranciers en onze omgeving. Het gaat ook over energie, de toepassing van duurzame materialen en het tegengaan van verspilling en onnodig afval.

Meilink gelooft in een toekomst met hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie, want het winnen van energie uit fossiele brandstoffen is eindig. En dat einde komt in zicht. Daarom zetten wij op alle fronten in op duurzame energie.

Door nu te investeren in duurzaamheid realiseren wij op termijn aantoonbaar lagere kosten, zowel economisch als maatschappelijk. Met zorg omgaan met mensen, onze planeet en ons bedrijf: voor ons is People, Planet, Profit het ketenbreed inzetten op continuïteit en toekomst.

Wereldwijd bij u in de buurt

Lokaal vertegenwoordigd

Wij zijn een wereldwijde speler die bij u in de buurt zit. Met acht vestigingen in Nederland hebben wij omvangrijke expertise op allerlei terrein in huis. Maar wij spreken uw taal als het gaat om projecten. Lokaal vertegenwoordigd houdt ook in dat u via uw vaste adviseur toegang heeft tot al onze diensten en oplossingen. Ook al zijn die totaal niet in de buurt. Wij zijn een grote, maar toegankelijke organisatie. Transparant en aanspreekbaar, daar gaan wij voor.

Wat Meilink voor u kan doen?
Vraag een offerte aan!

Graag iemand spreken? Bel:
0545-253525

"Ze denken heel ver mee in het proces"

Enerpac, Ede