Ruud Sweelssen, nieuwe Lean-/KAM Manager Meilink

Ruud Sweelssen trad op 1 november in dienst bij Meilink als Lean-/KAM Manager: “Bij Meilink ga ik voor alle vestigingen de werelden van Lean en KAM elkaar laten versterken.”

Binnen Meilink bestaat er al beleid op het gebied van Lean en KAM, maar Ruud gaat invulling geven aan de expliciete wens van Meilink om daar meer structuur in aan te brengen. Ruud gaat borgen dat Lean en KAM binnen Meilink als het ware als twee tandwielen, niet los van elkaar maar in elkaar, gaan functioneren. Plannen op het gebied van strategie/visie (Lean) grijpen in op hoe om te gaan met Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM). Maar vanuit KAM plannen werkt dat ook weer de strategie/visie kant op. Beide werelden gaan elkaar zo versterken.

Veelzijdige achtergrond

Ruud is opgeleid aan de KMA als officier logistiek bij de Koninklijke Landmacht, gespecialiseerd in transportlogistiek. Na Defensie werkte hij als projectmanager bij een ict-dienstverlener, de NCIM-groep. Uiteindelijk kwam Ruud terecht bij Howden Netherlands als logistiek manager, doorgroeiend naar operational excellence manager op het gebied van Lean en Quality Assurance. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en daarbij is Meilink in beeld gekomen. Wat mij enorm aanspreekt, zijn de Meilink Chain Solutions met daarbij Securing Value. Het sluit heel mooi aan op wat ik binnen Defensie en daarbuiten heb gedaan en op mijn opgebouwde Lean kennis en ervaring. Dat allemaal opgeteld, maakt dat de functie past als een jas op maat!”

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more