Slimme platenzaag: sneller, duurzamer en efficiënter

Meilink innoveert permanent met hoogwaardige technologie.Zoals met onze nieuwe geautomatiseerde platenzaag. Deze zaagt direct op maat de platen voor onze extreem beschermende platenkisten. Zoals de zijdes, de bodem en het deksel. Uniek is dat zowel de invoer van de platen, het zagen zelf, als de uitvoer volledig geautomatiseerd verlopen. Opdrachten voor de platenzaag komen rechtstreeks uit de orderverwerking.

De zaag optimaliseert vervolgens zelfstandig de indeling van alle op de volgende werkdag te zagen platen. Vervolgens haalt de slimme platenzaag ’s nachts volautomatisch alle bijbehorende platen voor de volgende werkdag uit het magazijn en sorteert deze direct in de meest ideale werkvolgorde voor. Ook het op de zaag leggen van het materiaal verloopt volautomatisch met een robotarm. Het feitelijke zagen gaat daardoor sneller, efficiënter en met minimaal verlies van zowel materiaal als tijd. Via stickers uit de zaagmachine is vervolgens elk gezaagde plaatdeel direct goed te identificeren voor daadwerkelijke eindmontage tot platenkist.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more