Twee megaorders snel en secuur uitgevoerd

Op basis van de Meilink Chain Solution Packaging timmerde het team van Meilink de kisten volgens de nauwgezette instructies vanuit de Meilink Chain Solution Design. De klant leverde de machineonderdelen vervolgens zelf aan in de inpakhal van Meilink Boxmeer. Tieny: “Het inpakteam van Meilink plaatste de machinedelen op de bodem van de kist en het inpakken kon starten. Per order had het zeskoppige team van Meilink slechts drie dagen nodig. Heel snel gezien de fysieke omvang van de twee machines.” Hiermee benutte de opdrachtgever dus eveneens de Meilink Chain Solution Packing.

Securing Value

Daarna heeft het door de klant van Meilink ingeschakelde speciaal transport de kisten naar de haven vervoerd voor verscheping naar Thailand. Tieny: “Door de optelsom van al deze Meilink Chain Solutions voldeden we voor de volle 100% aan ons motto Securing Value!” De transporten zijn op dit moment nog onderweg.

Bijzondere hijsconstructie

Interessant is de speciale hijsconstructie die is toegepast bij het inpakken: “Een methode die we eigenlijk bijna nooit gebruiken, maar hier kwam hij van pas omdat de machine door zijn grootte anders niet te handelen zou zijn. Normaal gesproken hijs je de kist op, maar bij deze twee orders werd de kist zó ontworpen dat deze aan de machine bleef hangen. De kist werd in feite gehesen door de machine, hiermee kun je de kist niet beschadigen tijdens het hijsen”, besluit Tieny.

Lees ook:

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Meilink vol aan de bak voor Nederlandse Solar raceteams

Ieder jaar is het weer een spektakel, de Bridgestone World Solar Challenge. Deze klassieker loopt over een parcours van 3.000 kilometer onder de verzengende Australische zon. Dat gebeurt met zonneauto’s die voor minstens 90% hun energie uit de zon halen, aangevuld met...

Lees meer
Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Industriële bakovens delivered at place (DAP) in India

Voor een lang lopend project om een productielijn van Kiremko in fasen te verschepen naar India benaderde transporteur Jan van Dam de gespecialiseerde vestiging van Meilink in Rotterdam. Commercieel directeur Wouter van Munster: “Wij hebben al ruim 80 containers...

Lees meer