Twee megaorders snel en secuur uitgevoerd

Tieny Verstegen is coördinator inpakhal bij Meilink in Boxmeer. Hij kijkt tevreden terug op een bijzondere opdracht: “Een Nederlandse opdrachtgever wilde graag twee grote machines aan een klant in Thailand leveren, twee identieke orders dus. Per gedemonteerde machine hadden we maar liefst zeven kisten nodig. Om een idee te geven van de omvang: het grootste te verpakken machinedeel vergde een kistformaat van 1410 x 420 x 405 cm en woog 35 ton. We hadden dus te maken met écht brede en hoge kisten.”

Op basis van de Meilink Chain Solution Packaging timmerde het team van Meilink de kisten volgens de nauwgezette instructies vanuit de Meilink Chain Solution Design. De klant leverde de machineonderdelen vervolgens zelf aan in de inpakhal van Meilink Boxmeer. Tieny: “Het inpakteam van Meilink plaatste de machinedelen op de bodem van de kist en het inpakken kon starten. Per order had het zeskoppige team van Meilink slechts drie dagen nodig. Heel snel gezien de fysieke omvang van de twee machines.” Hiermee benutte de opdrachtgever dus eveneens de Meilink Chain Solution Packing.

Securing Value

Daarna heeft het door de klant van Meilink ingeschakelde speciaal transport de kisten naar de haven vervoerd voor verscheping naar Thailand. Tieny: “Door de optelsom van al deze Meilink Chain Solutions voldeden we voor de volle 100% aan ons motto Securing Value!” De transporten zijn op dit moment nog onderweg.

Bijzondere hijsconstructie

Interessant is de speciale hijsconstructie die is toegepast bij het inpakken: “Een methode die we eigenlijk bijna nooit gebruiken, maar hier kwam hij van pas omdat de machine door zijn grootte anders niet te handelen zou zijn. Normaal gesproken hijs je de kist op, maar bij deze twee orders werd de kist zó ontworpen dat deze aan de machine bleef hangen. De kist werd in feite gehesen door de machine, hiermee kun je de kist niet beschadigen tijdens het hijsen”, besluit Tieny.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more