VPS en Meilink verplaatsen mega grote olietank voor Cargill

Varekamp Project Services (VPS) en Meilink hebben stevig samengewerkt om een tank voor ruwe olie van Cargill met een enorme omvang van 1200 m3 te verplaatsen als gevolg van de ontmanteling van de Mainz Crush Plant. Wouter van Munster, commercieel directeur van VPS: “Opnieuw blijkt dat je samen sterk staat.”

Wouter van Munster: “In overleg en samenspraak met de collega’s van Meilink Borculo, met name Jan Wiegers, zijn wij tijdig ingeschakeld om samen met hen te beoordelen wat de haalbaarheid zou zijn om deze enorme tank te verplaatsen van Mainz naar Hamburg in Duitsland.”

Indrukwekkende afmetingen

Meilink, VPS en haar partner Hanseatic Break Bulk Gmbh (HBB) zijn vervolgens gezamenlijk in Mainz geweest om op locatie te kijken en de mogelijkheden in teamverband te bespreken. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een opdracht voor VPS en HBB. Wouter van Munster: “De uitdaging? Gezamenlijk, namens Cargill, de verhuizing verzorgen van een ruwe olietank, genaamd VT180 ex Mainz naar Rotterdam, bij Rhenus op de Maasvlakte.” De afmetingen van de roestvrijstalen tank zijn indrukwekkend: circa 21 meter lang, een diameter van 9.5 meter en een totaalgewicht van circa 35 m ton, inclusief wat los materiaal zoals de bij de olietank behorende trappen.

Gelost en in opslag

Op 14 oktober in de ochtend is de tank geladen in het Duitse Mainz aan boord van de lichter Amoureus. De aankomst was twee dagen later in Rotterdam op 16 oktober om 17.00 uur. Wouter van Munster: “Aansluitend is er meteen gelost met één kraan op basis van het belly sling principe waarbij onder andere gebruik is gemaakt van een 40 ft spreader bar en nylon slings. De tank zal voorlopig in opslag blijven te Rotterdam. De verwachting is tot en met het 2e kwartaal van 2018. Vervolgens zal deze per coaster naar haar uiteindelijke bestemming worden gebracht. Om precies te zijn: het Ziegelweisenkanal te Hamburg. Over de rivier is het niet mogelijk om een tank van deze grootte te verschepen vanaf Rotterdam naar Hamburg. Daarom zal het laatste traject buitengaats per coaster plaatsvinden. Al met al een sterk staaltje logistieke dienstverlening en dus een prachtig project!”, besluit Wouter.

“Een sterk staaltje logistieke dienstverlening”

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more