VPS zendt grote partij materialen naar Willemstad op Curaçao

Varekamp Project Services (VPS), onderdeel van Meilink, heeft een partij materialen geboekt vanuit Rotterdam naar Willemstad op Curaçao, voor opdrachtgever BAM. Deze lading zal uiteindelijk worden gebruikt voor de opbouw van een cruise terminal.

Op de foto’s is te zien om welke materialen het gaat. Het betreft 290 zogeheten pre-stressed girders van in totaal 1783 ton en 52 edge beams van in totaal 343 ton. Op de foto’s zijn ook de kogelkopankers te zien, speciaal voor deze lading ontworpen door BAM.

Geoliede logistieke operatie

Deze materialen kwamen van leverancier Spanbeton in Koudekerk aan den IJssel en VPS heeft de materialen daar opgehaald en afgeleverd tot aan de Rotterdam Rhenus Maasvlakte. In totaal zijn hiervoor 70 trucks in 6 dagen tijd ingezet. De lading is geboekt aan boord van M v Hollandia ex Rhenus Maasvlakte via de rederij Nirint Shipping. Het vertrek was op 19 februari en de geplande aankomst in Willemstad op Curaçao is 4 maart.

Zeer gevoelig en breekbaar

Deze lading is zeer gevoelig en breekbaar en vereiste bepaalde manieren van behandeling. Zoals lifting en het stuwen en vastzetten. Al deze uitdagingen heeft VPS met alle desbetreffende partijen doorgesproken. Alle partners waren precies op de hoogte hoe om te gaan met deze precaire lading. VPS paste hierbij stuwhout/dunnage en vurenhout toe, vooral cruciaal in verband met de breekbaarheid van de girders en edge beams. De gebruikte balken in kwestie waren 7 x 275 meter en er ging 3 m3 aan plankjes mee voor het veilig vastzetten van de lading.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more