Meilink Schijndel toont zich een ‘opgeruimde gastheer’ voor internationaal FEFPEB congres

FEFPEB staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Palettes et Emballages en Bois. Dit is de Europese federatie voor producenten van houten pallets en verpakkingen. Om de twee jaar houden zij een groot congres, met in het jaar daarop een kleinere variant. Van 11 t/m 13 oktober 2017 organiseerde de Nederlandse brancheorganisatie EPV in Maastricht het grootschalige 8e FEFPEB congres. EPV staat voor Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging en FEFPEB is de internationale overkoepelende branchevereniging met EPV als Nederlandse partner. Meilink Schijndel stelde gastvrij haar deuren open voor een verhelderend bedrijfsbezoek voor in totaal circa 120 bezoekers.

Peter Rikken was tot twee jaar geleden voorzitter van de EVP, een functie die hij acht jaar uitoefende. Hij is vanuit Meilink ruim 12 jaar aan de EVP verbonden geweest in bestuurlijke rollen. Op donderdag 12 oktober vonden twee bedrijfsbezoeken plaats, waaronder één aan Meilink Schijndel, en op vrijdag 13 oktober stonden voor de congresgangers diverse business sessions gepland. Voor het bedrijfsbezoek ontving Meilink in Schijndel twee keer 60 genodigden. Vanuit heel Europa en ook de VS en Canada kwamen er bezoekers en Peter gaf een presentatie over de hele Meilink organisatie. Dennis Groesbeek, nieuwe directeur van Meilink Schijndel, ging specifiek in op Meilink en IPS en de speciale samenwerking die ze hebben in de high-tech regio Eindhoven. Daarna volgde de uitgebreide rondleiding in zes groepen.

Het belang van internationale binding

Peter Rikken: “De houtverwerkende industrie in Nederland en in de rest van Europa is enigszins versnipperd actief en niet maximaal georganiseerd. Vooral voor onze gezamenlijke duurzaamheidagenda is het van belang binding en een hogere organisatiegraad bij elkaar te zoeken én te vinden onder de internationale paraplu van FEFPEB.”

Geoptimaliseerd voor lean

Voorafgaand aan het bedrijfsbezoek voerde Dennis Groesbeek samen met Ruud Sweelssen, Lean-manager binnen Meilink en alle medewerkers, een ingrijpende actie in de productiehallen uit op basis van het lean principe 5S. De trotse medewerkers van Meilink Schijndel presenteerden hiermee een tiptop vestiging. De reacties van de bezoekers waren dan ook bijzonder enthousiast. Men was onder de indruk van het niveau waarop men bij Meilink Schijndel verpakkingen ontwerpt én produceert.

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more