Meilink verwerft belang van 100% in IPS Technology

Versnellen van de groei

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen snel gegaan bij IPS. Zowel omzet als medewerkers zijn met dubbele cijfers toegenomen en de vooruitzichten zijn goed. Innovar, de cleanroomactiviteit van IPS, maakt met name een stormachtige groei door. Het vloeroppervlak van de bestaande cleanroom wordt verdubbeld, naast de aanschaf van extra apparatuur. IPS staat op het punt om een nieuwe locatie te openen in de regio Eindhoven om ruimte te bieden aan haar eigen groeiende activiteiten. Het aantal Meilink/IPS lokaties in de regio komt daarmee binnenkort op vier. De samenwerking met de andere Meilink-bedrijven is ook goed op gang gekomen, met name met Meilink Schijndel. Voorbeeld van deze samenwerking is de Sustainability Excellence Award van ASML die afgelopen september werd gehaald.

Het roer wordt overgedragen

Peter Geerts blijft nog twee jaar als directeur verbonden aan IPS en zal geleidelijk zijn verschillende taken en functies gaan overdragen. Tot die tijd blijven Peter Geerts en Dennis Groesbeek de IPS directie voeren. Dennis Groesbeek staat sinds zijn intrede bij Meilink vier jaar geleden samen met Peter Geerts aan de leiding van IPS en Innovar. Daarnaast zit hij ook in de groepsdirectie van Meilink.

Beide eigenaren positief

Peter Rikken, DGA van Meilink, is blij met deze vervolgstap. “Onze ambities zijn grotendeels waargemaakt. Met name in Schijndel schakelen we steeds beter met ‘Eindhoven’ en ook in onze ETO (engineer-to-order) productieafdeling in Borculo gaat dat steeds beter. Daar ben ik best trots op. Ik ben heel tevreden met deze afronding en dat Peter nog twee jaar aan boord blijft. En het moet gezegd worden, Peter kan met recht trots zijn op wat hij heeft neergezet de afgelopen 25 jaar. De samenwerking met Dennis is uitstekend dus ik heb alle vertrouwen in een vloeiende overdracht de komende periode. Onze plannen zijn onverminderd ambitieus en de vooruitzichten zijn goed.” Peter Geerts voegt hieraan toe: “Daar kan ik me zeker bij aansluiten. Het past in de afspraken zoals we die hebben gemaakt, destijds. Door het samengaan met Meilink is het klantenbestand verder uitgebreid en ontstaat een gezonde klant afhankelijkheid. De link met productie is hiermee nog verder versterkt wat bijdraagt aan een verdere professionalisering. Het doet je goed, je bedrijf in dergelijke sterke handen over te dragen, zowel voor verdere groei als voor de werknemers. IPS is toch een kindje van me geworden na al die jaren en ik heb er een goed gevoel bij. Ik laat het goed achter zo.”

Over Meilink

Meilink is marktleider op het gebied van verpakken en transporteren van industriële kapitaalgoederen. Met een totaalaanbod aan ketenoplossingen (de Meilink ‘Chain Solutions’) mag het bedrijf vrijwel alle belangrijke ondernemingen uit de Nederlandse exporterende maakindustrie tot zijn klanten rekenen. Daarbij hanteert Meilink een uitgesproken merktbelofte: ‘Securing Value’, oftewel het borgen van waarde voor opdrachtgevers. Met 400 FTE, verdeeld over acht vestigingen in Nederland en een Joint Venture in China, bedroeg de omzet van Meilink in 2020 ca. 65 miljoen euro.

Over IPS Technology

IPS Technology (‘Cherishing Industrial Products’) is met 90 hoogopgeleide (HBO/WO) medewerkers actief op het gebied van ontwerpen van verpakkingen en handling tooling voor de Nederlandse maakindustrie, waaronder de high-tech en halfgeleiderindustrie. Daarbij heeft IPS ook een eigen testcentrum en cleanroom-verpakkingscentrum: Innovar.

Lees ook:

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

Als toeleverancier of merkproducent in de maakindustrie wil je kunnen leveren conform alle gemaakte afspraken. Zonder mankeren, elk project op nieuw en bij voorkeur zonder kopzorgen over alles wat buiten de kernactiviteiten van je business valt. De kracht van de...

read more
Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Bij Meilink zijn wij trots op het werk dat wij doen voor mooie klanten in de maakindustrie. Elke dag gaan wij ervoor om hun kostbare goederen te beschermen en op de plek van bestemming te krijgen. Om dit echt goed te doen, zoals u van ons gewend bent, verdiepen wij...

read more
ROBOTICS TEAM Π WINT AWARDS IN DE USA

ROBOTICS TEAM Π WINT AWARDS IN DE USA

Ze zijn nog maar net bekomen van de fantastische ervaring tijdens de regionale competities van de First Robotics Competition in Arizona in de US. Na maandenlang buffelen om conform de eisen een robot te ontwerpen, te bouwen, testen én voor verzending gereed te hebben,...

read more