ROBOTICS TEAM Π WINT AWARDS IN DE USA

ROBOTICS TEAM Π wint awards in USA

Ze zijn nog maar net bekomen van de fantastische ervaring tijdens de regionale competities van de First Robotics Competition in Arizona in de US. Na maandenlang buffelen om conform de eisen een robot te ontwerpen, te bouwen, testen én voor verzending gereed te hebben, was het op 16 maart zover. Met ‘Phinix’, de door hen ontwikkelde robot, nam Team π deel aan de eerste Regional, gevolgd door een tweede competitie. En niet zonder resultaat! Dit jaar sleepte het team, waar wij hoofdsponsor van zijn, twee schitterende Awards in de wacht.

Tijdig, Onbeschadigd en Flexibel

Niek Wubben, Events Manager en Mechatronics Engineer Team π schreef een enthousiaste bedankmail, waaruit ook weer blijkt hoe essentieel onze diensten zijn als het er echt op aankomt. Als je samen keihard hebt gewerkt om iets te ontwikkelen, is je grootste zorg dat het goed aankomt als het eenmaal de werkplaats verlaten heeft. Al helemaal als dat aan de andere kant van de oceaan is.

IPS Flight case

De uitdaging van de competitie is om in korte tijd een robot te ontwikkelen. Het ontwerp en de tijdige productie van de verpakkingsoplossing moeten hier naadloos op aansluiten. Het is daarmee net zo’n wedloop als de competitie zelf. Gelukkig zijn onze specialisten hier helemaal in thuis. Niek vertelt: “Op dinsdag 14 maart zijn we bij het team aangekomen die onze robot in ontvangst had genomen. Gespannen maakten we de kist open, maar alles zag er nog precies zo uit zoals wij het hadden ingepakt. Ook de modules waren dit keer onbeschadigd. Complimenten naar Frits Bax en de rest van IPS. Jullie mogen bij IPS absoluut weten dat het team heel blij en dankbaar is voor de speciale flight case en dat het transport voorspoedig is verlopen zonder enige schade!”

VPS Transport

“Ook het transport ging dit jaar een stuk beter omdat wij afgelopen jaar tot op het laatste moment nog druk bezig waren om de robot op tijd geleverd te krijgen. Dit keer stonden de kisten al op locatie in Arizona voordat het team naar Amerika vertrok! Hierdoor ging iedereen met een gerust gevoel richting Amerika. Hiervoor ontzettend bedankt naar Wouter Rijken van VPS voor alle inzet en flexibiliteit! De robot staat alweer klaar voor de terugweg. Dat gaat helemaal goedkomen, daar hebben wij alle vertrouwen in.”

Schitterend resultaat

“Op donderdag 16 maart startte onze eerste Regional. Een Regional is een competitie op zich. Aan een Regional doen 40 teams mee en duurt 3 dagen met eigen winnaars en aparte prijzen. Dit jaar deden we voor het eerst mee aan twee Regionals. Bij de eerste hebben we de kwartfinale bereikt én de Quality Award gewonnen. Deze award “Celebrates machine Robustness in concept and fabrication”.  Bij de tweede Regional zijn we als derde geëindigd en hebben we de Team Spirit Award gewonnen. Deze award “Celebrates extraordinary enthusiasm and spirit through exceptional partnership and teamwork”. We zijn ontzettend blij met deze onderscheidingen. Naast alle mooie resultaten, hebben we ook met name jongere leden in het team enorm zien groeien in deze 2,5 week. Ons doel is om jongeren te inspireren en we zijn erg blij dat dat dit jaar weer is gelukt!”

Meilink bedankt

“Meedoen aan de competitie was dit jaar wederom niet mogelijk geweest zonder alle hulp van Meilink. Voor iedereen binnen het team is dit een onvergetelijke ervaring. Wij hebben ons als team vaak verbaasd over de bijzonder hoge inzet en moeite die Meilink doet. Jullie kunnen als bedrijf trots zijn dat jullie bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie!” Aldus een dankbare Niek Wubben van Robotics Team π. We kijken uit naar de volgende keer Niek!

Lees ook:

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

De kracht van Meilink industriële verpakkingsoplossingen

Als toeleverancier of merkproducent in de maakindustrie wil je kunnen leveren conform alle gemaakte afspraken. Zonder mankeren, elk project op nieuw en bij voorkeur zonder kopzorgen over alles wat buiten de kernactiviteiten van je business valt. De kracht van de...

read more
Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Meilink biedt meer voor de maakindustrie

Bij Meilink zijn wij trots op het werk dat wij doen voor mooie klanten in de maakindustrie. Elke dag gaan wij ervoor om hun kostbare goederen te beschermen en op de plek van bestemming te krijgen. Om dit echt goed te doen, zoals u van ons gewend bent, verdiepen wij...

read more
Trots op onze 3 nieuwe websites!

Trots op onze 3 nieuwe websites!

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het afronden van maar liefst 3 nieuwe websites. En die staan nu live! Krachtige beelden en boodschappen zijn samengevoegd in een fris ontwerp dat recht doet aan de identiteit en gedrevenheid van onze specialisten in rein en...

read more