Zonneauto Solar Team Twente spectaculair onthuld!

Meilink sponsort al langere tijd het Solar Team Twente. Studenten van de Universiteit Twente maken elk jaar de slimste door zonne-energie aangedreven auto die er maar bestaat. Zij doen daarmee wereldwijd mee aan wedstrijden: de solar challenges. Meilink zorgt ervoor dat deze kwetsbare auto wereldwijd zonder een krasje op de plaats van bestemming arriveert. Op vrijdag 23 juni vond de spectaculaire onthulling plaats van de nieuwe Solar auto 2017 van Solar Team Twente, genaamd de RED Shift. Meilink speelde ook bij die onthulling een bijzondere rol.

In een hangar op Vliegveld Twente stroomden naar schatting 800 belangstellenden samen. Gearte Nynke Noteboom is verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van Solar Team Twente: “Het was nog gaver dan we hadden gehoopt. We hebben de onthulling ingeleid met een voorstelling van al onze verschillende technische werkzaamheden in dit project. In een theatersetting hebben we het hele ontstaan van de nieuwe zonneauto verteld, uitgelegd welke keuzes we hebben gemaakt, én zelfs scènes binnen die ontwikkeling nagespeeld. Een verteller gaf daarbij uitleg. Ook hebben we een bandenwissel in een Australisch decor nagebootst en zelfs in scène gezet alsof we met de RED Shift door het Australische landschap reden. Want dat is het land waarmee we in oktober van dit jaar voor het eerst met de RED Shift rijden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge.”

Ook de Australische ambassadeur present

Eveneens gaf de Australische ambassadeur uitleg over wat hij in dit project ziet en waarom hij het zo belangrijk vindt. Vooral het gegeven dat het Solar Team Twente helpt een wereldprobleem op te lossen, sprak hem erg aan. Vervolgens is de RED Shift met de nodige visuele en muzikale ondersteuning gepresenteerd door deze uit een container te laten rollen. “Alles is precies verlopen zoals wij het hoopten”, aldus de enthousiaste Gearte Nynke.

Spectaculair decor van Meilink

Ook Meilink speelde een rol in de onthulling. Gearte Nynke: “Zij hebben het complete decor geregeld, samen met DTL Lasertechniek. Meilink heeft daarvoor een enorm decor opgebouwd met hun houten shipping crates. We wilden graag de Australische outback uitstralen in de immense hangar. Het leek ons toepasselijk om daar de houten kisten van Meilink als decorstuk voor te gebruiken, omdat onze solar auto daar uiteindelijk straks naar Australië in vervoerd gaat worden. Meilink zegt nooit nee, bleek maar weer, en zij hebben met hun houten kisten voor ons een spectaculair decor opgebouwd.” Bolk Transport uit Almelo heeft belangeloos een aantal containers geplaatst voor dit project en daarmee Meilink en het Solar Team Twente een grote dienst bewezen.

Debuut: Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Solar Team Twente doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Wij houden u op de hoogte!

Lees ook:

ASML start Return4Reuse-programma

ASML start Return4Reuse-programma

Tot voor kort werd er jaarlijks voor vele miljoenen euro’s aan hoogwaardig verpakkings- en transportmateriaal weggegooid. Niet erg duurzaam. Mede daarom is ASML het Return4Reuse-programma gestart, Een groot deel van dat materiaal belandt nu in het splinternieuwe Return4Reuse center dat de verpakkingsspecialist in Schijndel heeft ingericht. Om daar geprepareerd te worden voor de volgende cyclus. Meer informatie? Bekijk het […]

read more